Glutenfri citruskaka

Du behöver Citruskräm: 0.5 tsk citron 1/2 tsk rivet skal, funkar med apelsin bättre 1 msk pressad citronsaft 2 st ägg medelstora 1 dl socker...

Du behöver

Citruskräm:

0.5 tsk citron 1/2 tsk rivet skal, funkar med apelsin bättre
1 msk pressad citronsaft
2 st ägg medelstora
1 dl socker
1 msk maizena majsstärkelse
2 msk smör eller margarin

Kakbotten:

1 tsk apelsinskal rivet
3 st ägg
1.5 dl socker
3 dl glutenfri mjölmix jag har använt Finax mix
1.25 tsk bakpulver
1 dl smör rapsolja

Garnering:

apelsinrasp
apelsin skivad

Ugn: 175º

En kaka

Gör så här

1
Citruskräm: Tvätta citronen, riv ev skalet (om du väljer citronsmak) och pressa saften. Tvätta apelsinen och riv skalet (om du väljer apelsinsmak).

2
Vispa samman ägg, socker och maizena i en kastrull och tillsätt citronsaften och det rivna skalet av apelsin eller citron. Låt det sjuda under omrörning tills det nästan når kokpunkten. Dra kastrullen från värmen och blanda i fettet.

3
Kakbotten: Smörj en bakform som rymmer 1 1/2 l och bröa med pofiber eller glutenfritt ströbröd. Tvätta apelsinen och riv skalet.

4
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig smet. Häll i mjölmix, bakpulver, rivet apelsinskal och smör- & rapsolja. Rör om så att allt blandar sig väl. Skrapa ned smeten i bakformen och grädda i ca 25 minuter.

5
Dela kakan och bred ut hälften av citruskrämen mellan bottnarna. Lägg samman bottnarna och bred över resten av citruskrämen. Garnera med apelsinrasp och skivad apelsin i bitar.

Scroll to Top