Glutenfri björnbärspaj

Du behöver Pajskal: 2.5 dl maizena majsstärkelse 2 msk strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 100 g smör eller margarin alt 1 dl flytande...

Du behöver

Pajskal:

2.5 dl maizena majsstärkelse
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin alt 1 dl flytande smör-
1 st ägg

Fyllning:

225 g björnbär tinade
1 msk potatismjöl
1 msk strösocker
1.5 msk solroskärnor

Servera med:

3 dl vaniljyoghurt eller crème fraiche

Ugn: 225º

Gör så här

1
Pajskal: Blanda ingredienserna till pajskalet. Tryck ut degen i ett jämnt lager på botten och utmed kanterna i en pajform med diametern 23 cm.

2
Fyllning: Täck pajbottnen med de tinade bären. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären. Strö på solroskärnorna och grädda pajen i ca 25 minuter. Servera med vaniljyoghurt eller crème fraiche.

Scroll to Top