Kesoplättar

Du behöver 2 st ägg 1.5 dl grahamsmjöl 1.5 dl vetemjöl 5 dl lättfil 250 g keso naturell 2 msk rörsocker strö- 0.5 dl smör...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 5 dl lättfil
  • 250 g keso naturell
  • 2 msk rörsocker strö-
  • 0.5 dl smör rapsolja

Servera med:

äppelmos eller tinade blåbär

Gör så här

1
Vispa upp äggen och tillsätt i mjölet. Häll i filmjölken under om-rörning och blanda i keso och rörsocker. Låt smeten svälla i ca 30 minuter innan du börjar grädda plättarna.

2
Tillsätt smör- & rapsolja. Rör om i smeten mellan varje lagg. Hetta upp plättjärnet och sänk värmen under gräddningen. Beräkna ca 1 matskedsmet till varje plätt. Servera med äppelmos eller blåbär.

Scroll to Top