Hallonmuffins

Du behöver 3 st ägg 2.5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör eller margarin 1 dl mjölk 3.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2.5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 150 g hallon

Glasyr:

3 dl florsocker
150 g färskost
50 g hallon

Garnera med:

hallon
citronmeliss

Ugn: 175°

Gör så här

1
Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt smält smör och mjölk under vispning.

2
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen. Fördela smeten i stora muffinsformar till 2/3. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.

3
Glasyr: Rör ihop florsocker och färskost och rör i hallonen. Spritsa eller klicka på glasyren på muffinsen och garnera med hallon.

Scroll to Top