Du behöver
- 500 g jordärtskockor
- 2 st palsternackor
- 0.5 st citron
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 2 dl vin torrt vitt
- 7 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk honung
- salt vitpeppar
Servera med:
bacon strössel
vitlökskrutonger
räkor marinerade
champinjoner stekta
champinjoner stekta
Gör så här
1
Skala och skär jordärtskockorna och palsternackorna i bitar. Lägg dem i en skål med kallt vatten och pressad citronsaft, så att de inte mörknar.
2
Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och rotfrukter i en gryta med smör. Tillsätt vin, vatten, kycklingfond och grädde och låt sjuda i ca 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Känn efter med en provnål.
3
Mixa soppa slät med en mixerstav direkt i kastrullen eller i en mixerkanna. Smaka av soppan med honung, salt och peppar.