Jordärtskockssoppa

En värmande soppa med jordärtskocka, vin och grädde blir bästa festmaten om den serveras med läckra tillbehör som baconströssel, vitlökskrutonger, marinerade räkor och stekta champinjoner!

Du behöver

  • 500 g jordärtskockor
  • 2 st palsternackor
  • 0.5 st citron
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl vin torrt vitt
  • 7 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond konc
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • salt vitpeppar

Servera med:

bacon strössel
vitlökskrutonger
räkor marinerade
champinjoner stekta
champinjoner stekta

Gör så här

1
Skala och skär jordärtskockorna och palsternackorna i bitar. Lägg dem i en skål med kallt vatten och pressad citronsaft, så att de inte mörknar.

2
Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och rotfrukter i en gryta med smör. Tillsätt vin, vatten, kycklingfond och grädde och låt sjuda i ca 20 minuter tills rotfrukterna är mjuka. Känn efter med en provnål.

3
Mixa soppa slät med en mixerstav direkt i kastrullen eller i en mixerkanna. Smaka av soppan med honung, salt och peppar.

Scroll to Top