Egen müsli

Du behöver 4 dl havregryn 4 dl rågflingor 1 dl solrosfrön 1 dl kokosflingor 3 dl hasselnötter 1 dl linfrö 1 dl vetekli 1 dl...

Du behöver

  • 4 dl havregryn
  • 4 dl rågflingor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 dl hasselnötter
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl honung
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl russin
  • 2 dl aprikoser torkade

Servera med:

yoghurt tjock

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, kokos, nötter, linfrö och vetekli i en skål.

2
Värm honung, vatten och olja tills honungen lösts upp och häll över grynbladningen. Blanda väl så allt blir genomfuktat.

3
Häll upp müslin på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn i 30 minuter. Rör om någon gång och passa så att müslin inte blir bränd.

4
Låt svalna och blanda ner russin och hackade aprikoser. Servera till en tjock yoghurt.

Scroll to Top