Du behöver
- 4 dl havregryn
- 4 dl rågflingor
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl kokosflingor
- 3 dl hasselnötter
- 1 dl linfrö
- 1 dl vetekli
- 1 dl honung
- 1 dl vatten
- 1 dl rapsolja
- 2 dl russin
- 2 dl aprikoser torkade
Servera med:
yoghurt tjock
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda havregryn, rågflingor, solrosfrön, kokos, nötter, linfrö och vetekli i en skål.
2
Värm honung, vatten och olja tills honungen lösts upp och häll över grynbladningen. Blanda väl så allt blir genomfuktat.
3
Häll upp müslin på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugn i 30 minuter. Rör om någon gång och passa så att müslin inte blir bränd.
4
Låt svalna och blanda ner russin och hackade aprikoser. Servera till en tjock yoghurt.