Du behöver
- 1 st kyckling ca 1, 3 kg
- 2 msk smör
- salt svartpeppar
- 1 pkt bacon ca 140 g
- 1 st gul lök
- 1 msk rapsolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 375 g krossade tomater
- 3 st stjälkar selleri
- 1 st paprika gul
- 1 tsk timjan
- 1 st pressad citron
Servera med:
kokt ris
kokosflagor eller -flingor
Gör så här
1
Stycka kycklingen i små portionsbitar (dela lårklubban i två bitar osv). Bryn bitarna runt om i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra.
2
Skär löken i grova bitar och hacka vitlöken och tillsätt till grytan tillsammans med krossade tomater. Lägg på lock och låt grytan koka upp och sedan sjuda i ca 30 minuter.
3
Skär baconet i strimlor och stek det i en het stekpanna. Lägg baconet på ett dubbelvikt hushållspapper och ställ åt sidan.
4
Skär sellerin i bitar och paprikan i skivor. Tillsätt selleri och paprika till grytan och krydda med timjan och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av. Strö över baconstrimlorna. Servera med kokt ris och rostade kokosflagor eller flingor.