Tiramisu

Klassisk tiramisu med kaffe, kex, amaretto och mascarpone. Pudra över kakao och servera till efterrätt.

6 portioner

Du behöver

  • 2 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 250 g mascarpone
  • 1 ½ dl starkt kaffe
  • 2 msk amaretto eller konjak, kan uteslutas
  • 200 g savoiardikex
  • 2 msk kakao

Garnera med:

citronmeliss

Gör så här

1
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och florsocker. Tillsätt osten och vispa tills allt är blandat. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i ostsmeten.
2
Häll kaffe och likör i en skål eller i en djup tallrik. Doppa hälften av kexen i kaffet och lägg över dem i en form.
3
Bred på hälften av ostsmeten över kexen. Doppa resterande kex i kaffet och lägg på ett nytt lager kex.
4
Avsluta med ostsmeten. Låt stå i kyl i minst en timme före servering men kan med fördel göras dagen innan. Sikta över kakao vid servering och garnera med citronmeliss.
Scroll to Top