Kakvåfflor

Enkla kakvåfflor som får god smak av citronskal och dessutom är glutenfria.

8 stycken

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl flytande fett eller 150 g smält fett
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 2 ½ dl potatismjöl

Servera med:

1 ½ dl vispgrädde
sylt eller fruktmos

Gör så här

1
Skölj och skrubba citronen väl innan du river skalet.
2
Vispa ägg med socker till en luftig massa. Tillsätt citronskalet och fettet och sikta ned potatismjölet i smeten och rör om.
3
Värm våffeljärnet och pensla laggen med fett innan du börjar grädda våfflorna. Till varje lagg behövs en knapp deciliter smet.
4
Lägg de nygräddade våfflorna på ett galler tills alla våfflorna är gräddade.
5
Våfflorna är godast nygräddade och serveras med vispad grädde och sylt eller fruktmos.
Scroll to Top