Påsktårta

Du behöver 4 st äggvitor 1.5 dl socker 1 dl hasselnötter hackade 3 msk kakao Kräm: 4 st äggulor 1.5 dl socker 1 dl vispgrädde...

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 1.5 dl socker
  • 1 dl hasselnötter hackade
  • 3 msk kakao

Kräm:

4 st äggulor
1.5 dl socker
1 dl vispgrädde
125 g smör

Garnera med:

3 dl vispgrädde
marsipan gul och rosa
citronmeliss

Ugn: 150°

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Blanda socker, nötter och siktad kakao i en skål och vänd ner i äggvitorna.

2
Rita tre rundlar som är 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna och grädda dem i 30 minuter. Låt svalna något och lossa dem från pappret.

3
Kräm: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull och sjud på svag värme tills det tjocknar. Ta kastrullen från värmen och rör i smöret i klickar.

4
Bred hälften av krämen på ena bottnen. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av krämen och lägg på den sista bottnen. Vispa grädden och spritsa på tårtan. Rulla ägg av marsipanen och garnera tårtan med dessa och citronmeliss.

Scroll to Top