Du behöver
- 5 dl socker
- 1 krm salt
- 1.5 dl ljus sirap
- 1.25 dl vatten
- 2 st äggvitor
- 2 tsk vaniljsocker
- olja neutral, till att pensla plåt och slickepott
- 4 dl pistaschmandel
Gör så här
1
Blanda socker, salt, sirap och vatten i en kastrull och koka till 150°, använd gärna en sockertermometer. Obs! Rör inte i blandningen för då kan den sockra sig.
2
Vispa äggvitor och vaniljsocker i en stor skål till ett fast skum. Tillsätt sockerlagen i en tunn stråle under vispning med elvisp. Fortsätt att vispa tills det blir en blank och seg smet.
3
Pensla ett bakplåtspapper med olja och olja in slickepotten och händerna. Stjälp upp smeten med hjälp av den inoljade slickepotten.
4
Strö över grovt hackad pistaschmandel och platta till med händerna. Låt fudgen stelna. Skär eller klipp fudgen i bitar.