Banankaka

Den mjuka banankakan bakas i långpanna och får god smak av kanel och ingefära. Toppa med en len citronfrosting och pekannötter.

Ca 24 bitar

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ dl mjölk
  • 2 mogna bananer
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel

Citronkräm:

50 g smör
175 g färskost
1 citron, saft och rivet skal
2 dl florsocker

Garnera med:

75 g pekannötter
florsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk och mosade bananer.
2
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och rör ner i smeten. Häll smeten i liten långpanna som är 35×20 cm, och grädda i 30 minuter. Låt svalna.
3
Citronkräm: Vispa rumstempererat smör och färskost poröst. Tillsätt citronskal, pressad citronsaft och florsocker och rör om. Bred krämen över kakan. Garnera med nötter och pudra över florsocker.
Scroll to Top