Ca 24 bitar
Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 3 dl socker
- 2 ägg
- ½ dl mjölk
- 2 mogna bananer
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk malen ingefära
- 2 tsk kanel
Citronkräm:
50 g smör
175 g färskost
1 citron, saft och rivet skal
2 dl florsocker
Garnera med:
75 g pekannötter
florsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Rör rumstempererat smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning. Blanda i mjölk och mosade bananer.
2
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor i en skål och rör ner i smeten. Häll smeten i liten långpanna som är 35×20 cm, och grädda i 30 minuter. Låt svalna.
3
Citronkräm: Vispa rumstempererat smör och färskost poröst. Tillsätt citronskal, pressad citronsaft och florsocker och rör om. Bred krämen över kakan. Garnera med nötter och pudra över florsocker.