Du behöver
- 0.5 dl kokosflingor till formen
- 3 st ägg delade i gulor och vitor
- 2.5 dl strösocker
- 2 dl glutenfri mjölmix Finax
- 1 dl potatismjöl
- 1 msk kakao
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk pofiber potatisfiber
- 0.75 dl flytande fett
- 1.25 dl vatten
Glasyr:
0.5 dl flytande fett
1 dl kaffegrädde
2 msk strösocker
2 msk kakaopulver
1 msk maizenastärkelse
1.5 msk kokosflingor
Ugn: 175º
Gör så här
1
Pensla botten på en långpanna som är 20×30 cm, med lite matfett. Klä formen med bakplåtspapper och pensla det med matfett. Strö på kokosflingor.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda matfett och vatten i en annan skål.
3
Vispa äggulor och socker till en luftig massa och vispa vitorna till ett fast skum.
4
Sikta i de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om med några tag i smeten. Tillsätt matfett-vattenblandningen och rör samman ingredienserna. Rör så lite som möjligt. Vänd ner äggviteskummet och bred ut smeten i formen. Grädda strax under mitten i ca 30 minuter.
5
Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp under omrörning och koka glasyren i ca 2 minuter.
6
Bred ut glasyren över kakan i ett tunt lager. Strö på kokosflingor och skär upp i bitar. Kakan kan frysas!