Glutenfria chokladrutor med glasyr

Du behöver 0.5 dl kokosflingor till formen 3 st ägg delade i gulor och vitor 2.5 dl strösocker 2 dl glutenfri mjölmix Finax 1 dl...

Du behöver

  • 0.5 dl kokosflingor till formen
  • 3 st ägg delade i gulor och vitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl glutenfri mjölmix Finax
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 msk kakao
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk pofiber potatisfiber
  • 0.75 dl flytande fett
  • 1.25 dl vatten

Glasyr:

0.5 dl flytande fett
1 dl kaffegrädde
2 msk strösocker
2 msk kakaopulver
1 msk maizenastärkelse
1.5 msk kokosflingor

Ugn: 175º

Gör så här

1
Pensla botten på en långpanna som är 20×30 cm, med lite matfett. Klä formen med bakplåtspapper och pensla det med matfett. Strö på kokosflingor.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Blanda de torra ingredienserna i en skål och blanda matfett och vatten i en annan skål.

3
Vispa äggulor och socker till en luftig massa och vispa vitorna till ett fast skum.

4
Sikta i de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och rör om med några tag i smeten. Tillsätt matfett-vattenblandningen och rör samman ingredienserna. Rör så lite som möjligt. Vänd ner äggviteskummet och bred ut smeten i formen. Grädda strax under mitten i ca 30 minuter.

5
Glasyr: Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp under omrörning och koka glasyren i ca 2 minuter.

6
Bred ut glasyren över kakan i ett tunt lager. Strö på kokosflingor och skär upp i bitar. Kakan kan frysas!

Scroll to Top