Pocherade ägg med hollandaisesås

Du behöver vatten ca 1 liter 2 tsk ättiksprit 1 tsk salt 4 st ägg klippt gräslök Hollandaisesås: 5 st vitpepparkorn krossade 1 st persiljestjälk...

Du behöver

  • vatten ca 1 liter
  • 2 tsk ättiksprit
  • 1 tsk salt
  • 4 st ägg
  • klippt gräslök

Hollandaisesås:

5 st vitpepparkorn krossade
1 st persiljestjälk
4 msk vitt vin
150 g smör
3 st äggulor
1 krm paprikapulver
saft pressad av 1
salt

Servera med:

4 st brödskivor rostade
klippt gräslök

Gör så här

1
Hollandaisesås: Börja med såsen. Blanda peppar, persilja och vin i en kastrull. Koka ihop och reducera tills hälften av vätskan återstår. Sila lagen. Smält smöret i en kastrull och skumma det.

2
Lägg äggulorna i en kastrull och tillsätt lagen under vispning. Placera kastrullen i hett vattenbad och tillsätt smöret droppvis under vispning. När såsen är pösig och tjock är såsen klar. Smaksätt med paprikapulver, citronsaft och salt.

3
Pocherade ägg: Koka upp vatten, ättiksprit och salt i en låg vid kastrull, en traktörpanna. Knäck äggen ett och ett i en kopp och låt de försiktigt glida ner i vattnet och låt sjuda i ca 2 minuter. Ta upp äggen med hålslev. Servera äggen på rostat bröd med hollandaisesås och klippt gräslök.


Kommentar:
Det är gott med kallrökt lax till smörgåsen.

Scroll to Top