Toscakaka

Du behöver 100 g smör eller margarin 2 st ägg 1.5 dl socker 1 tsk bakpulver 2 dl vetemjöl 0.5 dl mjölk Toscasmet: 100 g...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl vetemjöl
  • 0.5 dl mjölk

Toscasmet:

100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandel flagad eller flisad

Ugn: 175°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Rör ner mjölken.

2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter.

3
Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud under omrörning på medelvärme tills blandningen tjocknar.

4
Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscasmeten. Grädda i ytterligare 15 minuter tills toscasmeten fått fin färg. Låt kakan svalna. Det är viktigt att kakan är nästan klar innan toscasmeten breds på, annars sjunker den ner i kakan.

Scroll to Top