Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl vetemjöl
- 0.5 dl mjölk
Toscasmet:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandel flagad eller flisad
Ugn: 175°
En kaka
Gör så här
1
Smält smöret och låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret och mjöl blandat med bakpulver och rör om. Rör ner mjölken.
2
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten som är 24 cm i diameter. Grädda i 30 minuter.
3
Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull och sjud under omrörning på medelvärme tills blandningen tjocknar.
4
Ta ut kakan ur ugnen och bred på toscasmeten. Grädda i ytterligare 15 minuter tills toscasmeten fått fin färg. Låt kakan svalna. Det är viktigt att kakan är nästan klar innan toscasmeten breds på, annars sjunker den ner i kakan.