Persiljejärpar med skysås

Du behöver 2 skiva vitt formbröd 1 dl vatten 400 g kalvfärs 10 % 1 st ägg 2 tsk kalvfond konc 2 msk hackad persilja...

Du behöver

  • 2 skiva vitt formbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g kalvfärs 10 %
  • 1 st ägg
  • 2 tsk kalvfond konc
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1.5 msk smör

Skysås:

2 dl vatten
1 msk kalvfond konc
1.5 msk redning maizena
salt och peppar

Garnera med:

hackad persilja

Servera med:

kokt potatis
grönsaker kokta, eller sallad

Gör så här

1
Blötlägg brödskivorna i vattnet i ca 5 minuter. Smula sönder det uppblötta brödet och blanda det med kalvfärs, ägg, kalvfond, persilja, salt och peppar.

2
Forma färsen till små, avlånga järpar och lägg dem på ett smörpapper. Stek järparna runt om i en stekpanna med smör i ca 8 minuter.

3
Sås: Ta upp järparna ur stekpannan och häll 2 dl vatten i stekpannan. Tillsätt kalvfond, brun redning och rör om och låt såsen sjuda någon minut. Salta och peppra. Lägg tillbaks järparna och strö över lite persilja. Servera persiljejärparna med skysås, kokt potatis, kokta grönsaker eller sallad.

Scroll to Top