Spaghetti carbonara med kassler

Kassler är både gott och prisvärt och går att använda till mycket! Här har vi gjort en variant på spaghetti carbonara där kasslern skärs i små tärningar. Smarrigt och lättlagat!

2 portioner

Du behöver

  • 2 portioner spaghetti
  • 200 g kassler
  • 2 tsk matfett
  • 1 äggula
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl riven parmesanost
  • svartpeppar

Servera med:

rucolasallad
cocktailtomater

Gör så här

1
Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Skär kasslern i små tärningar och fräs den i en stekpanna med matfett.
3
Skaka samman äggula, matlagningsgrädde och parmesanost i en redningsbägare.
4
Lägg ner pastan i stekpannan och häll över såsen. Låt sjuda under omrörning, använd en trägaffel, tills det blir varmt. Fördela pastan i djupa tallrikar och mal svartpeppar över. Servera med rucolasallad och cocktailtomater.
Scroll to Top