Brytbröd

Du behöver 50 g jäst 25 g smör eller margarin 3.5 dl mjölk 1 tsk salt 1 msk sirap 6 dl ljust matbrödsmjöl vetemjöl ca...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 25 g smör eller margarin
  • 3.5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sirap
  • 6 dl ljust matbrödsmjöl
  • vetemjöl ca 1 dl

Pensling:

ägg
sesamfrön och pumpakärnor

Ugn: 200°

1 bröd

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt salt, sirap, matbrödsmjöl och lite vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en bulle och ställ i en smord form med löstagbar botten. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

4
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö och pumpakärnor. Grädda i 40 minuter.

Scroll to Top