Du behöver
- 50 g jäst
- 25 g smör eller margarin
- 3.5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- 6 dl ljust matbrödsmjöl
- vetemjöl ca 1 dl
Pensling:
ägg
sesamfrön och pumpakärnor
Ugn: 200°
1 bröd
Gör så här
1
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen lösts upp.
2
Tillsätt salt, sirap, matbrödsmjöl och lite vetemjöl. Arbeta degen smidig och låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla varje bit till en bulle och ställ i en smord form med löstagbar botten. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
4
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrö och pumpakärnor. Grädda i 40 minuter.