Du behöver
- 8 st Aluminumformar
- 75 g mörk choklad
- 75 g smör eller margarin
- 0.5 dl socker
- 2 st ägg
- 1 st äggula
- 2 msk vetemjöl
Servera med:
jordgubbar
passionsfrukt
Vispad grädde
Ugn: 200°
Gör så här
1
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält chokladen i vattenbad. Rör rumstempererat smör och socker poröst.
2
Vispa i äggen ett i taget och äggulan. Rör i den smälta chokladen och avsluta med mjölet.
3
Smörj aluminiumformarna väl och häll i smeten. Så här långt kan du förbereda dagen före. Låt stå i kylen fram till servering. Grädda i 8 minuter.
4
Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera direkt med jordgubbar, passionsfrukt och vispad grädde.
Visste du att fondant är franska och betyder smältande?