Chokladfondant

En underbar dessert som du kan förbereda i god tid och som bakas klart precis när den ska serveras!

Du behöver

  • 8 st Aluminumformar
  • 75 g mörk choklad
  • 75 g smör eller margarin
  • 0.5 dl socker
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 2 msk vetemjöl

Servera med:

jordgubbar
passionsfrukt
Vispad grädde

Ugn: 200°

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Smält chokladen i vattenbad. Rör rumstempererat smör och socker poröst.

2
Vispa i äggen ett i taget och äggulan. Rör i den smälta chokladen och avsluta med mjölet.

3
Smörj aluminiumformarna väl och häll i smeten. Så här långt kan du förbereda dagen före. Låt stå i kylen fram till servering. Grädda i 8 minuter.

4
Stjälp upp fondanterna på en tallrik och servera direkt med jordgubbar, passionsfrukt och vispad grädde.


Kommentar:
Visste du att fondant är franska och betyder smältande?

Scroll to Top