Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 2 tsk salt
- 1 msk honung
- 5 dl grahamsmjöl
- 7.5 dl vetemjöl med hög proteinhalt
Ugn: 250°
30 bröd
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt kallt vatten, mjölk, salt och honung. Rör ner grahamsmjölet och det mesta av vetemjölet.
2
Arbeta snabbt ihop den lösa degen och strö över lite vetemjöl. Täck degen med bakduk och låt jäsa i kylskåp över natten.
3
Strö ut 1/2–1 dl vetemjöl på bakbordet och häll försiktigt ut degen. OBS! Knåda inte degen – jäsbubblorna skall vara kvar.
4
Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, ca 1/2 dl och forma försiktigt degen med handen till en platta, ca 30×40 cm.
5
Skär degen med en degskrapa i 6–7 cm breda längder. Dela varje längd i trekanter, ungefär lika i storlek. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper.
6
Grädda bröden direkt, mitt i ugnen i ca 9 minuter. Låt dem svalna utan bakduk så att brödskorpan blir knaprig.