Laxtårta med kräftstjärtar

Du behöver 3 st smörgåstårtbotten runda, 24-27 cm i diameter bordsmargarin Fyllning 1: 375 g lax varmrökt 0.5 dl majonnäs 1 dl gräddfil 1 st...

Du behöver

  • 3 st smörgåstårtbotten runda, 24-27 cm i diameter
  • bordsmargarin

Fyllning 1:

375 g lax varmrökt
0.5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 st avokado
2 msk hackad dill

Fyllning 2:

1 st kräftstjärtar 330 g
300 g färskost
1 dl crème fraîche
1 msk pressad citronsaft
2 msk riven pepparrot

Garnera med:

300 g färskost
1.5 dl crème fraîche
1 msk pressad citronsaft
1.5 dl hackad dill
1 st kräftstjärtar 330 g
4 st hårdkokta ägg
50 g stenbitsrom röd
75 g mâchesallad

Gör så här

1
Smöra bottnarna.

2
Fyllning 1: Mosa laxen och blanda med majonnäs, gräddfil och finhackad avokado och dill. Bred blandningen på första bottnen och lägg på nästa botten.

3
Fyllning 2: Blanda hackade kräftstjärtar, färskost, crème fraiche, citronsaft och pepparrot och fördela på brödet. Lägg på sista bottnen.

4
Garnering: Rör ihop färskost, crème fraiche och pressad citron och bred krämen ovanpå och runt om tårtan.

5
Täck sidorna med hackad dill och garnera med kräftstjärtar, äggskivor, rom och sallad.

Scroll to Top