Pitabröd (glutenfritt)

Perfekta på utflykten fyllda med en matig sallad.

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk pofiber potatisfiber
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6,5 dl glutenfri mjölmix vi använde Lailas blå

Ugn: 275º

Gör så här

1
Värm vattnet till 37º. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med det ljumma vattnet. Tillsätt olja och Pofiber och låt det stå och svälla i 10 minuter.

2
Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölmixen. Arbeta degen väl och låt den jäsa övertäckt i bunken i ca 45 minuter.

3
Arbeta ihop degen och tillsätt mer mjölmix om degen är kladdig och verkar svår att baka ut.

4
Låt bakplåten stå i ugnen i medan den värms upp, ca 10 minuter, plåten skall vara het när pitabröden läggs på.

5
Lägg upp degen på bakbord och forma degen till en längd. Dela längden i 10 bitar. Forma bitarna till bullar och platta ut dem så att de blir 10 cm i diameter. Lägg över bröden på den heta plåten med hjälp av en stekspade.

6
Grädda strax ovanför mitten i ugnen i ca 7 minuter. Låt kallna i bakduk. Pitabröden kan frysas.

Scroll to Top