Smörgåstårta med räkor

Du behöver 12 skiva landgångsbröd 3 dl lätt crème fraiche Fyllning 1: 3 st hårdkokta ägg 1 st räkor 330 g 2 dl majonnäs 1...

Du behöver

  • 12 skiva landgångsbröd
  • 3 dl lätt crème fraiche

Fyllning 1:

3 st hårdkokta ägg
1 st räkor 330 g
2 dl majonnäs
1 dl hackad dill

Fyllning 2:

3 dl kesella 10 %
2 msk gravlaxsås
2 dl gröna ärter

Fyllning 3:

150 g gravad lax
2 dl lätt crème fraiche
4 msk riven pepparrot

Garnera med:

2 dl majonnäs
salladsblad
200 g lax gravad i skivor
200 g skalade räkor 500 g oskalad vikt
15 st körsbärstomater
1 st citron
5 cm gurka
dill

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna.

2
Fyllning 1: Skala och hacka äggen och blanda medräkor, majonnäs och dill.

3
Fyllning 2: Blanda ihop kesella, gravlaxsås och ärtor.

4
Fyllning 3: Hacka laxen och blanda med crème fraiche och pepparrot.

5
Lägg tre brödskivor på ett fat. Bred på fyllning 1. Lägg på tre skivor på andra hållet och bred på fyllning 2. Lägg på tre brödskivor och bred på fyllning 3. Lägg på de sista bröden och bred crème fraiche runt om och ovanpå tårtan. Låt tårtan stå i minst ett par timmar och dra till sig.

6
Garnering: Bred majonnäs runt om och tryck fast salladsblad. Garnera med laxskivor delade i strimlor, räkor, delade tomater, citronskivor och strimlad gurka och dill.

Scroll to Top