Kladdkaka med mörk choklad

Du behöver 100 g smör eller margarin 250 g mörk choklad 2 st ägg 1.5 dl socker 1.5 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 1 krm...

Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 250 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Garnera med:

frukt
bär
citronmeliss

Ugn: 175°

En kaka

Gör så här

1
Smält smöret och chokladen i bitar i en kastrull på svag värme under omrörning.

2
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och smör- och chokladblandningen.

3
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten och häll i smeten i formen. Grädda i 25 minuter. Låt kakan kallna. Garnera med frukt, bär och citronmeliss.

Scroll to Top