Ingefärsformar (glutenfritt)

Du behöver 2.5 dl glutenfri mjölmix 2 msk rörsocker strö- 75 g smör eller margarin i bitar 1 st äggula 1.5 msk vatten Fyllning: 1...

Du behöver

  • 2.5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk rörsocker strö-
  • 75 g smör eller margarin i bitar
  • 1 st äggula
  • 1.5 msk vatten

Fyllning:

1 msk ingefära riven
1 st ägg
0.5 dl rörsocker strö-
1.25 dl kokosflingor
10 st pastejformar
matfett till formarna

Ugn: 200º

Gör så här

1
Mät upp de torra ingredienserna. Finfördela det kylskåpskalla smöret eller margarinet i de torra ingredienserna till en grynig massa.

2
Tillsätt äggula och vatten och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.

3
Fyllning: Riv ingefäran. Blanda ägg socker kokosflingor och ingefära.

4
Smörj formarna. Dela degen i tio bitar och tryck ut degen i formarna. Fördela fyllningen i formarna.

5
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna något innan du stjälper upp kakorna. Kan frysas.

Scroll to Top