Du behöver
- 2.5 dl glutenfri mjölmix
- 2 msk rörsocker strö-
- 75 g smör eller margarin i bitar
- 1 st äggula
- 1.5 msk vatten
Fyllning:
1 msk ingefära riven
1 st ägg
0.5 dl rörsocker strö-
1.25 dl kokosflingor
10 st pastejformar
matfett till formarna
Ugn: 200º
Gör så här
1
Mät upp de torra ingredienserna. Finfördela det kylskåpskalla smöret eller margarinet i de torra ingredienserna till en grynig massa.
2
Tillsätt äggula och vatten och forma till en deg. Låt degen vila i kylskåp i ca 30 minuter.
3
Fyllning: Riv ingefäran. Blanda ägg socker kokosflingor och ingefära.
4
Smörj formarna. Dela degen i tio bitar och tryck ut degen i formarna. Fördela fyllningen i formarna.
5
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kallna något innan du stjälper upp kakorna. Kan frysas.