Du behöver
- 4 st gelatinblad
- 1 st citron
- 2 st ägg dela äggen i vitor och gulor
- 2.5 dl grädde
- socker ca 60 g
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2
Vispa äggvitorna hårt.
3
Vispa grädden.
4
Vispa äggulorna tillsammans med sockret.
5
Riv citronskalet och pressa saften, rör ner i ägg- och sockersmeten.
6
Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem ihop med 1 msk vatten på svag värme i en kastrull. Låt det svalna något.
7
Rör ner gelatinet i äggsmeten, blanda väl.
8
Vänd ner 3/4 av den vispade grädden i äggsmeten. Rör sist ner äggvitorna och blanda försiktigt.
9
Fyll moussen i glas och låt stå kallt i 1-2 timmar.
10
Toppa moussen med resten av den vispade grädden och hallon.