Lyxig laxtårta

Du behöver 9 skiva landgångsbröd Fyllning: 1 st räkor 360 g 1 st kräftstjärtar 360g 4 st hårdkokta ägg 2 msk gräslök 1 dl hackad...

Du behöver

  • 9 skiva landgångsbröd

Fyllning:

1 st räkor 360 g
1 st kräftstjärtar 360g
4 st hårdkokta ägg
2 msk gräslök
1 dl hackad dill
2 dl crème fraîche
salt peppar

Garnera med:

1 dl majonnäs
3 dl crème fraîche
1 dl hackad dill
3 msk gräslök
3 st hårdkokta ägg
12 skiva färskrökt lax
10 cm gurka
0.5 st citron
250 g skalade räkor ca 625 g oskalad vikt
dill

10 bitar

Gör så här

1
Lägg bröden bredvid varandra tre och tre och skär ut en rundel med hjälp av en form som är 25 cm i diameter. Det ska bli tre tårtbottnar.

2
Fyllning: Låt räkor och kräftstjärtar rinna av och hacka dem grovt. Blanda med hackade ägg, finklippt gräslök, dill och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred hälften av röran på första lagret bröd. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på resten av fyllningen. Lägg på de sista bröden.

4
Garnering: Blanda majonnäs och crème fraiche och bred runt om och ovanpå tårtan. Tryck fast dill och gräslök runt om tårtan. Garnera med äggklyftor, lax, skivad gurka, citronskivor, räkor och dill.

Scroll to Top