Osttårta med skinka

Du behöver 1 st kavring ca 750 g Fyllning 1 och topping: 150 g brieost 100 g ädelost 150 g färskost Fyllning 2: 75 g...

Du behöver

  • 1 st kavring ca 750 g

Fyllning 1 och topping:

150 g brieost
100 g ädelost
150 g färskost

Fyllning 2:

75 g skinka rökt
1 dl kesella
1 st äpple litet finhackat
5 cm purjolök
1 msk senap

Garnera med:

2 dl crème fraîche
10 st ost
8 skiva skinka rökt
20 st vindruvor
10 st jordgubbar
5 st valnötter

6 bitar

Gör så här

1
Skär bort skalkarna på brödet och skär brödet och skär i fyra skivor på längden. Kantskär brödskivorna.

2
Fyllning 1 och topping: Mixa ihop brieost, ädelost och färskost. Bred ostkräm på en brödskiva. Spara 1/3 till garnering. Lägg på ett nytt lager bröd.

3
Fyllning 2: Hacka skinkan och blanda med kesella, äpple och finstrimlad purjolök och senap. Bred fyllningen på två av bröden och lägg på den sista brödskivan. Lägg i hop alla brödskivorna.

4
Garnering: Bred crème fraiche runt kanterna och ovanpå tårtan. Spritsa resten av fyllning 1 runt kanten. Tryck fast ostskivor på kanten runt om tårtan. Lägg skinka, delade vindruvor och jordgubbar och hackade valnötter ovanpå.

Scroll to Top