Du behöver
- 5 st gelatinblad
- 300 g rabarber
- 2 dl vatten
- 1 dl socker
- 1 st vaniljstång
- 2.5 dl vispgrädde
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skala rabarbern om den är grov och skär den i tunna skivor.
2
Koka upp vatten, socker och uppsnittad vaniljstång. Lägg i rabarbern och koka under lock i ca 5 minuter, tills rabarbern är mjuk.
3
Ta upp vaniljstången och spara 1 dl av rabarbern. Mixa resten av rabarbern. Tillsätt grädden och koka upp.
4
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta med i rabarber- och gräddblandningen. Fördela i portionsglas, gärna av plast, och låt stå kallt i 2 timmar.
5
Fördela resten av rabarbern på pannacottan och låt stå kallt i ytterligare 2 timmar.