Rabarberpannacotta

Du behöver 5 st gelatinblad 300 g rabarber 2 dl vatten 1 dl socker 1 st vaniljstång 2.5 dl vispgrädde Gör så här 1 Blötlägg...

Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 300 g rabarber
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2.5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Skala rabarbern om den är grov och skär den i tunna skivor.

2
Koka upp vatten, socker och uppsnittad vaniljstång. Lägg i rabarbern och koka under lock i ca 5 minuter, tills rabarbern är mjuk.

3
Ta upp vaniljstången och spara 1 dl av rabarbern. Mixa resten av rabarbern. Tillsätt grädden och koka upp.

4
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta med i rabarber- och gräddblandningen. Fördela i portionsglas, gärna av plast, och låt stå kallt i 2 timmar.

5
Fördela resten av rabarbern på pannacottan och låt stå kallt i ytterligare 2 timmar.

Scroll to Top