Fransk omelett

Du behöver 4 st ägg 2 msk vatten 0.5 tsk salt 0.5 krm svartpeppar 2 tsk matfett 75 g spenat 1 dl keso 10 st...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2 tsk matfett
  • 75 g spenat
  • 1 dl keso
  • 10 st cocktailtomater

Garnera med:

färsk basilika

Servera med:

knäckebröd

Gör så här

1
Knäck äggen och vispa sönder dem med en gaffel. Blanda äggen med vatten, salt och svartpeppar.

2
Smält 1 tsk av matfettet i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Häll ner hälften av äggsmeten och grädda en omelett. För in äggsmeten från kanterna och inåt med en stekspade, så att smeten stelnar.

3
Stjälp upp omeletten på en tallrik och fyll med hälften av den sköljda spenaten, 1/2 dl keso och 5 delade tomater. Gör en omelett till på samma sätt eller grädda en stor omelett och dela på två. Garnera med basilika och servera med knäckebröd.

Scroll to Top