Du behöver
- 4 st ägg
- 2 msk vatten
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 2 tsk matfett
- 75 g spenat
- 1 dl keso
- 10 st cocktailtomater
Garnera med:
färsk basilika
Servera med:
knäckebröd
Gör så här
1
Knäck äggen och vispa sönder dem med en gaffel. Blanda äggen med vatten, salt och svartpeppar.
2
Smält 1 tsk av matfettet i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Häll ner hälften av äggsmeten och grädda en omelett. För in äggsmeten från kanterna och inåt med en stekspade, så att smeten stelnar.
3
Stjälp upp omeletten på en tallrik och fyll med hälften av den sköljda spenaten, 1/2 dl keso och 5 delade tomater. Gör en omelett till på samma sätt eller grädda en stor omelett och dela på två. Garnera med basilika och servera med knäckebröd.