Potatispaj

Du behöver Pajdeg: 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten Fyllning: 0.5 st purjolök 300 g potatis kokt...

Du behöver

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

0.5 st purjolök
300 g potatis kokt kall
1 msk smör eller margarin
0.5 dl gräslök finklippt
2 msk hackad dill
1 dl riven ost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar

Servera med:

lax eller grillad korv

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka ihop båda mjölsorterna och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut degen och lägg i en pajform som är 24 cm i diameter. Låt stå kallt i 30 minuter. Nagga bottnen och fäst folie runt kanten och förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Skiva potatisen. Lägg potatis, purjolök, gräslök och dill i pajskalet. Strö över ost.

4
Vispa ihop crème fraiche, mjölk, ägg, salt och peppar och häll över potatisen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera till grillad lax eller grillad korv.

Scroll to Top