Polynéer

Du behöver 200 g smör eller margarin 3.33 dl vetemjöl 2 msk vispgrädde 2 msk vatten Fyllning: 100 g hasselnötter 3 dl florsocker 3 st...

Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 3.33 dl vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk vatten

Fyllning:

100 g hasselnötter
3 dl florsocker
3 st äggvitor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt grädde och vatten, och arbeta ihop till en deg. Låt vila svalt i 1 timme.

2
Mal nötterna och blanda med socker och äggvitor. Vispa fluffigt med elvisp i 5 minuter.

3
Klä väl smorda formar med degen. Fyll formarna till 3/4 med nötmassan.

4
Lägg på kryss av degremsor och grädda i ca 20 minuter. Låt kakorna svalna något i formarna innan de stjälps upp.

Scroll to Top