Portionsmaränger med jordgubbsgrädde

Du behöver flytande fett 2 st äggvitor 1.5 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver 0.5 krm salt 1.25 dl vispgrädde 12 st jordgubbar färska eller knappt...

Du behöver

  • flytande fett
  • 2 st äggvitor
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 0.5 krm salt
  • 1.25 dl vispgrädde
  • 12 st jordgubbar färska eller knappt tinade

Ugn: 250°

Gör så här

1
Pensla fyra formar med lite flytande fett i botten och någon centimeter upp på kanten.

2
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa avslutningsvis i sockret blandat med bakpulver och salt.

3
Fördela smeten i formarna så att det blir en fördjupning i mitten.

4
Ställ in formarna mitt i den uppvärmda ugnen och stäng av värmen direkt. Låt formarna stå i ugnen i minst 4 timmar eller över natten.

5
Vispa grädden och blanda med skivade jordgubbar. Servera grädden till eller fördela på marängerna.

Scroll to Top