Paj med squash och bacon

En matig och festlig paj med squash, bacon och champinjoner. Pajen toppas med körsbärstomater och fetaost.

6 portioner

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:

1 squash
200 g champinjoner
1 msk smör eller margarin
140 g bacon
200 g körsbärstomater
100 g fetaost
3 ägg
2 ½ mjölk
salt och peppar
2 msk färsk timjan

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
2
Tryck ut i en pajform och låt stå kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
3
Strimla squashen och skiva svampen. Stek i smör ett par minuter tills vätskan kokat in. Ta upp ur stekpannan.
4
Strimla baconet och stek knaprigt. Lägg squashfräs och bacon i pajskalet. Halvera tomaterna och lägg ovanpå. Tärna fetaosten och strö över.
5
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och timjan, och häll i formen. Grädda i 30 minuter tills äggstanningen stelnat.
Scroll to Top