Turkiska köttfärsspett med couscoussallad och cacik

Du behöver 3 msk ströbröd 1 dl vatten 500 g nötfärs eller lammfärs 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 st ägg 1.5 tsk...

Du behöver

  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 500 g nötfärs eller lammfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st ägg
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 3 krm spiskummin mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • olivolja ev 1 msk

Couscoussallad:

2 dl couscous
1 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
salt peppar
1 msk hackad mynta
2 st tomater
2 st salladslökar

Cacik:

3 dl turkisk yoghurt 10%
1 st gurka
1 tsk salt
2 st vitlöksklyftor
2 msk färsk mynta
1 tsk pressad citronsaft
2 tsk olivolja

Gör så här

1
Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, riven lök och vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Arbeta samman till en smidig färs.

2
Forma färsen till avlånga rullar och trä upp på grillspett. Stek i en stekpanna med olja eller grilla dem runt om, ca 6 minuter totalt.

3
Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda med olivolja, citronsaft, salt, peppar, mynta och hackade tomater och salladslökar.

4
Blanda yoghurten med skalad, riven och avrunnen gurka, salt, riven vitlök, hackad mynta, citronsaft och olivolja. Rör om och servera till spetten och couscoussalladen.

Scroll to Top