Fyllda laxrulader med pressad potatis

Du behöver 6 st champinjoner 1 st schalottenlök 2 tsk matfett salt och peppar lax Ca 300 g i handflatsstora tunna skivor 5 dl vatten...

Du behöver

  • 6 st champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 2 tsk matfett
  • salt och peppar
  • lax Ca 300 g i handflatsstora tunna skivor
  • 5 dl vatten
  • 1 st kycklingfond kapsel

Sås:

2.5 dl matlagningsgrädde
1 dl kokspad från fisken
1 msk mjöl
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Servera med:

broccolibuketter
potatis pressad

Gör så här

1
Ansa och hacka champinjoner och lök. Stek i matfett tills vätskan kokat in. Salta och peppra.

2
Fördela champinjonblandningen på laxskivorna, rulla till rulader och lägg i en kastrull. Häll på hett vatten och fond, och låt fisken sjuda, ca 4 minuter under lock. Ta försiktigt upp ruladerna och låt dem ligga på ett fat under folie.

3
Vispa samman matlagningsgrädde, fiskspad och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda i 3 minuter.

4
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera ruladerna med sås, kokt broccoli och kokt pressad potatis.

Scroll to Top