Du behöver
- 3 dl glutenfri mjölmix grov
- 3 msk rörsocker strö
- 1.25 dl flytande fett
- 1 st ägg
- 16 st aprikoser torkade
Ugn: 225º
Gör så här
1
Mät upp mjölmix och socker, och blanda med fettet och det lätt uppvispade ägget. Forma till en deg och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
2
Koka upp de torkade aprikoserna i vatten. Låt koka någon minut. Häll av vattnet och låt aprikoserna rinna av på hushållspapper.
3
Pudra bordet med mjölmix och dela degen i två bitar. Kavla ut till
4
två kvadrater och skär ut 8 rutor à 8×8 cm.
5
Lägg två aprikoser på varje ruta och vik degspetsarna mot mitten. Placera på en plåt täckt med bakplåtspapper.
6
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter.