Inkokt sommarmakrill med dillcrème

Du behöver 1 kg makrill färsk 1 l vatten 1 msk salt 1 st rödlök 2 st lagerblad 1 st dill knippa 5 st kryddpepparkorn...

Du behöver

  • 1 kg makrill färsk
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 st rödlök
  • 2 st lagerblad
  • 1 st dill knippa
  • 5 st kryddpepparkorn
  • 2 msk ättiksprit 12%

Dillcrème:

1 dl gräddfil eller crème fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk pressad citron
1 st dill knippa
salt vitpeppar

Servera med:

potatis kokt
citronklyfta
tomat

Gör så här

1
Rensa och skölj fisken, och skär bort huvud och fenor. Skär i 5 cm tjocka bitar.

2
Koka upp vattnet med salt, klyftad lök, lagerblad, dill, kryddpeppar och ättiksprit.

3
Lägg fisken i en gryta och häll över den kokande lagen. Sjud på svag värme, ca 7 minuter.

4
Låt fisken kallna i lagen. Ställ grytan i ett kallt vattenbad, så kyls den snabbt. Förvara i kylen.

5
Blanda gräddfil, majonnäs, citronsaft och hackad dill i en skål. Smaka av och låt stå kallt till serveringen. Servera med kokt potatis, dillcrème, citron, sallad och tomater.

Scroll to Top