Du behöver
- 4 st potatis kokta
- 1 msk smör
- 6 st stora ägg
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar nymald
- 2 st matjessillfiléer
- 1 st gräslök knippe
Servera med:
knäckebröd
smör
ost
Gör så här
1
Skär potatisen i bitar. Fräs den och matfettet i en stor stekpanna med släppalättbeläggning.
2
Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädden och vispa sönder äggen med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den stelna. Skjut äggsmeten inåt vid kanterna så att rinnande smet kan stelna.
3
Skär sillen i bitar och lägg ovanpå omeletten. Strö över skuren gräslök vid serveringen. Servera med knäckebröd, smör och ost.