Omelett med matjessill och gräslök

Du behöver 4 st potatis kokta 1 msk smör 6 st stora ägg 0.5 dl matlagningsgrädde 2 krm salt 1 krm svartpeppar nymald 2 st...

Du behöver

  • 4 st potatis kokta
  • 1 msk smör
  • 6 st stora ägg
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar nymald
  • 2 st matjessillfiléer
  • 1 st gräslök knippe

Servera med:

knäckebröd
smör
ost

Gör så här

1
Skär potatisen i bitar. Fräs den och matfettet i en stor stekpanna med släppalättbeläggning.

2
Knäck äggen i en skål. Tillsätt grädden och vispa sönder äggen med en gaffel. Salta och peppra. Häll äggsmeten i stekpannan och låt den stelna. Skjut äggsmeten inåt vid kanterna så att rinnande smet kan stelna.

3
Skär sillen i bitar och lägg ovanpå omeletten. Strö över skuren gräslök vid serveringen. Servera med knäckebröd, smör och ost.

Scroll to Top