Sallad Niçoise

Du behöver 1 st huvud krispissallad 1 st romansallad huvud 250 g haricots verts 2 st tonfisk burkar i vatten 4 st potatis kokta 1...

Du behöver

  • 1 st huvud krispissallad
  • 1 st romansallad huvud
  • 250 g haricots verts
  • 2 st tonfisk burkar i vatten
  • 4 st potatis kokta
  • 1 st rödlök
  • 3.5 st ägg kokta
  • 2 st stora tomater
  • 1 st sardellfiléer ask raka

Dressing:

1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
0.5 dl olivolja
salt svartpeppar

Servera med:

baguette sprödvärmd

Gör så här

1
Skölj salladen och låt den rinna av. Riv den i bitar och lägg upp på ser-veringsfat. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Spola av i kallt vatten.

2
Häll av vattnet från tonfisken. Skiva potatisen och skiva löken i tunna ringar. Skala och klyfta äggen och skär tomaterna i klyftor. Arrangera in-gredienserna på salladsbädden med sardellfiléerna överst.

3
Vispa samman citron, senap och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar, och servera till salladen. Frasig baguette är gott till.

Scroll to Top