Du behöver
- 1 st huvud krispissallad
- 1 st romansallad huvud
- 250 g haricots verts
- 2 st tonfisk burkar i vatten
- 4 st potatis kokta
- 1 st rödlök
- 3.5 st ägg kokta
- 2 st stora tomater
- 1 st sardellfiléer ask raka
Dressing:
1 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
0.5 dl olivolja
salt svartpeppar
Servera med:
baguette sprödvärmd
Gör så här
1
Skölj salladen och låt den rinna av. Riv den i bitar och lägg upp på ser-veringsfat. Koka haricots vertsen i lättsaltat vatten, ca 4 minuter. Spola av i kallt vatten.
2
Häll av vattnet från tonfisken. Skiva potatisen och skiva löken i tunna ringar. Skala och klyfta äggen och skär tomaterna i klyftor. Arrangera in-gredienserna på salladsbädden med sardellfiléerna överst.
3
Vispa samman citron, senap och olja till en dressing. Smaka av med salt och peppar, och servera till salladen. Frasig baguette är gott till.