Lammfärsbiffar med tzatziki och ugnsrostad potatis

Dessa vitlöksdoftande lammfärsbiffar kan grillas över glödande kol i halster eller stekas i stekpannan. Tzatsiki och ugnsrostad potatis med rosmarin serveras till.

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 1 st ägg
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk rosmarin finhackad
  • 2 msk smör

Tzatsiki:

0.5 st gurka
1 tsk salt
2 dl grekisk yoghurt
1.5 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt svartpeppar

Servera med:

potatis ugnsrostad med rosmarin
oliver
sallad

Garnera med:

rosmarin
citronzest

Gör så här

1
Börja med tzatsikin. Riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg den i en sil och strö över saltet. Låt rinna av i 20 minuter. Pressa ur vätskan.

2
Blanda yoghurt i en skål med pressad vitlök, olivolja och gurka. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Blanda lammfärsen med salt, peppar, ägg, riven schalottenlök, citron-skal, riven vitlök och rosmarin. Rör samman till en smidig färs.

4
Forma fyra biffar och lägg på ett smörpapper. Platta till biffarna en aning och stek dem på medelvärme i en stekpanna med smör, cirka 4 minuter på varje sida. Servera med tzatsikin, potatis, oliver och sallad. Garnera med rosmarin och citronzest.

Scroll to Top