Krämig pestopasta med bacon

Du behöver 50 g pinjenötter 1 kruka basilika 1 st vitlöksklyfta 1 dl olivolja 100 g parmesanost salt peppar 350 g pasta 280 g bacon...

Du behöver

  • 50 g pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 100 g parmesanost
  • salt peppar
  • 350 g pasta
  • 280 g bacon
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st rödlök
  • salt peppar

Garnera med:

färsk basilika

Gör så här

1
Stöt pinjenötter och basilika i en mortel eller mixa ihop. Tillsätt pressad vitlök, olja och riven ost och blanda ihop. Smaka av med salt och peppar.

2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt rinna av.

3
Strimla baconet och fräs det knaprigt. Skala, dela och skiva löken tunt och låt fräsa med en stund. Häll i grädde och koka ihop ett par minuter. Blanda pasta med peston och ringla över grädd- och baconsåsen och garnera med basilika.

Scroll to Top