Du behöver
- 1 st gul lök
- 400 g köttfärs
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st röd paprika
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st morot
- 1 st chili
- 1 st burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl rött vin kan ersättas med vatten
- salt peppar, timjan
Servera med:
300 g pasta 300-400 g
parmesanost riven
cocktailtomater
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i stor stekpanna med smör.
2
Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka vitlöken. Skala och riv moroten. Dela, kärna ur och hacka chilin. Lägg ner paprika, vitlök, morot, chili, krossade tomater, tomatpuré och vin i pannan.
3
Låt småkoka under lock i 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan och servera med pasta, riven parmesanost och cocktailtomater.