Pasta Bolognese

Du behöver 1 st gul lök 400 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 2 st vitlöksklyftor 1 st morot 1...

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st röd paprika
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st chili
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl rött vin kan ersättas med vatten
  • salt peppar, timjan

Servera med:

300 g pasta 300-400 g
parmesanost riven
cocktailtomater

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Fräs lök och köttfärs i stor stekpanna med smör.

2
Dela, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka vitlöken. Skala och riv moroten. Dela, kärna ur och hacka chilin. Lägg ner paprika, vitlök, morot, chili, krossade tomater, tomatpuré och vin i pannan.

3
Låt småkoka under lock i 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och timjan och servera med pasta, riven parmesanost och cocktailtomater.

Scroll to Top