Stekt gös med gräslökssås

Du behöver 4 st gösfiléer eller 8 abborrfiléer salt och peppar 1 st ägg ströbröd 3 msk smör Gräslökssås: 3 dl vatten 1 msk kycklingfond...

Du behöver

  • 4 st gösfiléer eller 8 abborrfiléer
  • salt och peppar
  • 1 st ägg
  • ströbröd
  • 3 msk smör

Gräslökssås:

3 dl vatten
1 msk kycklingfond konc
1.5 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
0.5 dl gräslök fint skuren
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
sockerärtor kokta
sallad
dill gräslök

Gör så här

1
Dela filéerna på mitten, salta och peppra. Vispa upp ett ägg i en djup tallrik och lägg ströbröd på en flat tallrik. Doppa filéerna först i ägget och vänd dem sedan i ströbrödet.

2
Stek filéerna på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

3
Gräslökssås: Vispa samman vatten, kycklingfond, mjöl och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Smaka av med salt och peppar och tillsätt gräslöken. Servera fisken med kokt potatis, kokta sockerärtor och sallad. Garnera med dill och skuren gräslök.

Scroll to Top