Musselsoppa

Du behöver 1 st musslor ca 1 kg 2 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 2 msk smör & rapsolja 2 dl vin vitt torrt 200...

Du behöver

  • 1 st musslor ca 1 kg
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk smör & rapsolja
  • 2 dl vin vitt torrt
  • 200 g champinjoner
  • 3 st plommontomater
  • 1 st chilifrukt röd spansk
  • 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 3 dl vispgrädde
  • salt och peppar

Garnera med:

dill

Servera med:

baguette

Gör så här

1
Skölj musslorna och kontrollera att de sluter sig genom att knacka dem i köksbänken. Kasta dem om de inte sluter sig!

2
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en gryta med smör- & rapsolja. Tillsätt vitt vin och sätt plattan på högsta värme och lägg ner musslorna. Sätt på ett lock och koka musslorna i 3–4 minuter. Skaka grytan under tiden så att musslorna kommer runt i grytan. När musslorna är kokta öppnar de sig. Obs! Musslor som inte öppnar sig ska kastas!

3
Ta upp musslorna och lägg dem i en skål och kyl dem. Lägg över musslorna i en plastburk och förvara dem kallt.

4
Torka av champinjonerna med hushållspapper och skär dem i bitar. Dela och kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i tärningar. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten.

5
Tillsätt vatten, kycklingfond och grädde i grytan och koka upp. Tillsätt champinjoner, tomater och chili och låt soppan sjuda i ca 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Häll över soppan i en uppvärmd mattermos.

6
Vid servering fördelas musslorna skålar och den heta soppan hälls över. Garnera med dill. Servera med baguette som är gott att doppa i soppan.

Scroll to Top