Broccoli- och ärtpuré med pepparrotsklick

Du behöver 6 dl vatten 1 st kycklingfond kapsel 3 st potatis 2 dl broccolibuketter 2 dl gröna ärtor salt och peppar Servera med: 25...

Du behöver

  • 6 dl vatten
  • 1 st kycklingfond kapsel
  • 3 st potatis
  • 2 dl broccolibuketter
  • 2 dl gröna ärtor
  • salt och peppar

Servera med:

25 g lax rökt
0.5 dl turkisk yoghurt
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
bröd

Garnera med:

1 msk gräslök skivad

Gör så här

1
Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Skala och skiva potatisen och koka den i buljongen i ca 5 minuter. Tillsätt broccolibuketter och gröna ärtor. Koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

2
Hacka laxen och blanda med yoghurt, pepparrot, salt och peppar. Servera soppan i skålar med en klick av lax- och pepparrotscrèmen och bröd. Strö över skivad gräslök.

Scroll to Top