Du behöver
- 6 dl vatten
- 1 st kycklingfond kapsel
- 3 st potatis
- 2 dl broccolibuketter
- 2 dl gröna ärtor
- salt och peppar
Servera med:
25 g lax rökt
0.5 dl turkisk yoghurt
2 msk riven pepparrot
salt och peppar
bröd
Garnera med:
1 msk gräslök skivad
Gör så här
1
Koka upp vatten och kycklingfond i en kastrull. Skala och skiva potatisen och koka den i buljongen i ca 5 minuter. Tillsätt broccolibuketter och gröna ärtor. Koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
2
Hacka laxen och blanda med yoghurt, pepparrot, salt och peppar. Servera soppan i skålar med en klick av lax- och pepparrotscrèmen och bröd. Strö över skivad gräslök.