Nyponsoppa

Du behöver 0.75 l nypon färska 1.25 l vatten 1 dl strösocker 1 msk potatismjöl 1.5 msk pressad citron Servera med: mandelbiskvier vispgrädde Gör så...

Du behöver

  • 0.75 l nypon färska
  • 1.25 l vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 msk pressad citron

Servera med:

mandelbiskvier
vispgrädde

Gör så här

1
Ta bort skaft och blomfästen. Dela nyponen och kärna ur dem med en liten sked. Skölj väl och koka dem mjuka i vatten.

2
Mixa och passera nyponen genom en trådsil. Späd med vattnet och rör i sockret.

3
Rör ut potatismjölet i 1/2 dl vatten och tillsätt redningen i en fin stråle.

4
Vispa eller rör hela tiden. Ge soppan ett uppkok under omrörning. Smaka av med citronsaft.

5
Servera nyponsoppan med mandelbiskvier och vispgrädde.

Scroll to Top