Squashsoppa med oliv- och kesosnittar

Du behöver 1 st squash 250 g 10 cm purjolök 2 msk basilika strimlad färsk 1 msk olja 5 dl vatten 1 st grönsaksbuljongtärning 1...

Du behöver

  • 1 st squash 250 g
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk basilika strimlad färsk
  • 1 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar

Oliv- och kesosnittar:

4 skiva formfranska grov
1 dl keso
2 msk oliver gröna med pimento

Gör så här

1
Skölj och skär squashen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs squash, purjolök och basilika i en gryta med olja.

2
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt soppan koka i 10 minuter. Mixa soppan nästan slät. Tillsätt grädde och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.

3
Oliv- och kesosnittar: Fördela keso och hackade oliver på två brödskivor. Lägg på de andra brödskivorna och tillaga i våffeljärn tills de fått fin färg. Dela på diagonalen och servera till soppan.

Scroll to Top