Du behöver
- 1 st squash 250 g
- 10 cm purjolök
- 2 msk basilika strimlad färsk
- 1 msk olja
- 5 dl vatten
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar
Oliv- och kesosnittar:
4 skiva formfranska grov
1 dl keso
2 msk oliver gröna med pimento
Gör så här
1
Skölj och skär squashen i mindre bitar. Skölj och strimla purjolöken. Fräs squash, purjolök och basilika i en gryta med olja.
2
Tillsätt vatten och buljongtärning och låt soppan koka i 10 minuter. Mixa soppan nästan slät. Tillsätt grädde och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.
3
Oliv- och kesosnittar: Fördela keso och hackade oliver på två brödskivor. Lägg på de andra brödskivorna och tillaga i våffeljärn tills de fått fin färg. Dela på diagonalen och servera till soppan.