Sesamkex med rörsocker (glutenfritt)

Du behöver 4 dl glutenfri mjölmix 2 msk rörsocker strö 2 krm salt 1 tsk hjorthornssalt 100 g smör eller margarin 1.5 dl sesamfrön krossade...

Du behöver

  • 4 dl glutenfri mjölmix
  • 2 msk rörsocker strö
  • 2 krm salt
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 100 g smör eller margarin
  • 1.5 dl sesamfrön krossade
  • 1 dl kesella

Ugn: 225º

Gör så här

1
Mät upp mjölmix, socker, salt och hjorthornssalt i matberedaren.

2
Lägg i det kylskåpskalla fettet i bitar och starta maskinen så att fettet finfördelas och allt blandar sig.

3
Tillsätt sesamfröna och kesellan, och blanda med det övriga. Låt degen vila övertäckt i kylskåp i minst 30 minuter.

4
Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en 2 mm tjock platta. Använd en vanlig kavel eller en kruskavel och sporra ut 6×6 cm stora rutor.

5
Lägg rutorna på en plåt och nagga med en gaffel. Grädda till lagom färg i 10–12 minuter. Låt kexen kallna på galler.

Scroll to Top