Du behöver
- 4 dl glutenfri mjölmix
- 2 msk rörsocker strö
- 2 krm salt
- 1 tsk hjorthornssalt
- 100 g smör eller margarin
- 1.5 dl sesamfrön krossade
- 1 dl kesella
Ugn: 225º
Gör så här
1
Mät upp mjölmix, socker, salt och hjorthornssalt i matberedaren.
2
Lägg i det kylskåpskalla fettet i bitar och starta maskinen så att fettet finfördelas och allt blandar sig.
3
Tillsätt sesamfröna och kesellan, och blanda med det övriga. Låt degen vila övertäckt i kylskåp i minst 30 minuter.
4
Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en 2 mm tjock platta. Använd en vanlig kavel eller en kruskavel och sporra ut 6×6 cm stora rutor.
5
Lägg rutorna på en plåt och nagga med en gaffel. Grädda till lagom färg i 10–12 minuter. Låt kexen kallna på galler.