Du behöver
- 1 dl mjölk
- 1 msk kycklingfond
- 1 msk vetemjöl
- 1 dl matlagningsgrädde
- 1 st purjolök dm
- 1 st morot liten
- 0.25 st fänkål
- 300 g sejfilé
- 1 st musslor burk
- 1 dl räkor
- 1 msk hackad dill
- salt och peppar
Servera med:
potatis kokt pressad
citronskiva
dill
Gör så här
1
Koka upp mjölk och fond i en gryta tillsammans med mjölet utrört i grädden. Rör om under tiden och låt sedan sjuda, ca 3 minuter.
2
Tillsätt skivad purjolök, skivad morot och tunt skivad fänkål. Låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt tärnad sejfilé, avrunna musslor, räkor och dill. Rör om försiktigt.
3
Låt gryta stå vid sidan av värmen, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskgrytan med potatis, citron och dill.